Donderdag 4 oktober 2012

Onderzoek Bouwend Nederland: 'Aan de slag met BIM'

Bouwend Nederland heeft negen lid-bedrijven gedurende anderhalf jaar begeleid bij het zetten van stappen op hun pad naar BIM. Over de impact en praktijkervaring van BIM heeft Bouwend Nederland een rapport geschreven.

Na deze periode van intensief met elkaar uitwisselen van kennis en ervaringen, concluderen deze bedrijven dat de voordelen van het uitwisselen en delen van kennis vele malen groter is dan het mogelijke nadeel van laten meekijken in je keuken.

In de inleiding van het onderzoek schrijft Arjan Walinga, senior beleidsmedewerker Brancheontwikkeling MKB van Bouwend Nederland: "Deze handreiking gaat op een bijzondere wijze in op het onderwerp BIM. Al lezend krijgt u vele indrukken en ideeën aangereikt. De rode draad hierbij is de implementatie van BIM in de eigen organisatie en afstemming met andere ketenpartners. Uniek is dat de deelnemende bedrijven behoren tot het MKB en het grootbedrijf en dat de lessen zijn gebaseerd op de schat aan ervaringen die zijn opgedaan in de echte praktijk. Er zullen dus altijd parallellen zijn te vinden met uw organisatie, waardoor u dankbaar gebruik kunt maken van de 'do's & don'ts' en 'how to's' die deze bedrijven met u willen delen."

Het onderzoek is tot stand gekomen door een samenwerking met Jan Straatman en Willem Pel van Balance & Result en Hans Hendriks van deBIMspecialist.

Lees het onderzoek: Aan de slag met BIM; gewoon doen! Handreiking Virtueel Bouwen

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.