Redactie Donderdag 31 augustus 2017

Het Nationaal BIM Platform heeft vernieuwde site

Het Nationaal BIM Platform heeft een geheel vernieuwde website. Afgelopen maanden is hard gewerkt aan een moderne versie van de site en het onderliggende het platform. De site is nu responsive maar er is meer. Er zijn nu veel en nuttige interactieve mogelijkheden voor bedrijven en de sitebezoekers.

Door Ed den Boer, oprichter Het Nationaal BIM Platform

Het Nationaal BIM Platform trekt jaarlijks zo’n 35.000 unieke bezoekers maar sinds de lancering in 2010 was er te weinig gebeurd aan de site en het onderliggend platform. Ook onze BIM nieuwsbrief heeft een ander uiterlijk gekregen. Eerlijk is eerlijk, de grootschalige operatie was wel een beetje nodig. Daar hebben we nu dus werk van gemaakt. Sowieso is het uiterlijk van de site rigoureus veranderd en is de site nu responsive waarmee hij geschikt is voor mobiele apparaten. Maar wat is er zoal veranderd?

Interactief

We hebben geluisterd naar de wensen uit de markt en daarom biedt de vernieuwde site nu veel interactiever mogelijkheden voor profilering. Bedrijven kunnen hun organisatie nu veel makkelijker en interactiever profileren met een bedrijfsprofiel. Er zijn nog steeds drie niveaus: Light, Standaard en Plus. Met bijna 1.000 bedrijfsprofielen is het onze ambitie om de norm te zijn als het gaat om de vindbaarheid van bedrijven in de wereld van BIM.

Bedrijven kunnen via de vernieuwde website nu zelf eigen nieuws, actualiteiten, opinies, evenementen, cases, vacatures, onderzoeken en andere kennis in relatie tot BIM posten op de site. Die informatie wordt dan standaard gekoppeld aan het bedrijfsprofiel. Evenementen en vacatures worden ook toegevoegd aan de homepage en respectievelijke overzichten. Als de redactie bepaald nieuws van bedrijven interessant vindt, zullen we het doorplaatsen op de homepage, in het actualiteitenoverzicht en in de BIM-nieuwsbrief.

We hebben hiervoor gekozen om bedrijven nog beter te helpen met hun zichtbaarheid en vindbaarheid in de BIM-markt.

Filters

Ook voor websitebezoekers is er veel veranderd. Allereerst is er een inlog waarmee we bezoeker willen helpen om hen beter van dienst te zijn. Zo is aanmelden voor activiteiten makkelijker, worden formulieren standaard ingevuld en is het al vooraf mogelijk in te zien wie heeft ingeschreven voor bijvoorbeeld een BIMPraat.

Verder is de actuele informatie gebundeld maar wel filterbaar gemaakt op nieuws, opinie, onderzoek, cases, benoemingen, verslagen en video. Ook in de bedrijfsprofielen, vacatures en het agendaoverzicht zitten handige filters. We denken dat informatie hierdoor sneller en beter vindbaar is op de site.

BIMPraat: BIM als contractstuk bij aanbesteden

Op 14 september hervatten we het seizoen BIMPraat sessies met presentaties van Bruno Bartelds en Marc Fieggen over het onderwerp ‘Aanbesteden met BIM als belangrijkste contractstuk’. Op 28 oktober zoomt Jacob Henriquez als advocaat in op de juridische kanten van dit onderwerp. De inschrijvingen lopen nu binnen dus zorg dat u erbij bent.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.