Marketing Stabiplan Woensdag 6 september 2017

Het Floreshuis: het eerste BIM-leerproject!

Het nieuwe, opvallende wijkcentrum is in opdracht van Lefier gebouwd door Rottinghuis’ Aannemingsbedrijf bv. DRS installatietechniek BV stond in voor de werktuigbouwkundige en elektro- technische installaties, waaronder een WTW-, CV- en waterinstallatie, de binnen- en buitenriolering en alle verlichting.

Eerste BIM-leerproject

Het Floreshuis betrof het eerste BIM-project van DRS. “We hebben het project dan ook opgepakt als leerproject, om kennis te maken met de BIM-software en de nieuwe manier van (samen)werken”, vertelt Anton. “Omdat we al enkele jaren met grote tevredenheid werkten met Stabicad for AutoCAD, besloten we ook Stabicad for Revit te gaan gebruiken.” Voorafgaand aan de ontwerpfase volgde Anton drie basiscursussen bij Stabiplan, om vertrouwd te raken met de software. “Vervolgens heeft een BIM-consultant van Stabiplan ons twee dagen bezocht, om de Stabicad for Revit software te installeren en om het project mede op te starten,  helemaal conform onze wensen. Ook belden we regelmatig met de support afdeling.”

Van AutoCAD naar Revit

Anton is de enige BIM-modelleur bij DRS; de enige met Revit kennis. Een mooie positie voor hem binnen het installatiebedrijf, maar ook wel eens lastig: “Ik moet alles zelf uitzoeken, en dat kost tijd. Gelukkig heb ik al veel Stabicad ervaring, maar dan op AutoCAD. Die ervaring heeft me zeker geholpen omdat in Stabicad de dingen vaak op dezelfde intuïtieve manier werken.”Het voordeel van Revit is voor Anton wel duidelijk: “Hoewel het nu nog vele malen meer tijd kostte, werkte het ook vele malen prettiger. Je kunt heel gemakkelijk doorsnedes maken en je krijgt een beter beeld van het gebouw. Het voorkomt echt fouten.” Toch gaat ook bij DRS de overstap geleidelijk. Zo is de Technische Ruimte van het Floreshuis eerst in AutoCAD uitgewerkt en vervolgens met behulp van de Stabicad Exchange functie in Revit gezet.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.