Marketing Stabiplan Vrijdag 29 september 2017

BIM-tip: Snel flexibele leidingen tekenen in Revit

Het is een van de meest gehoorde ergernissen van het modelleren in Revit: flexibele leidingen tekenen. Een tijdrovende klus die er vaak in resulteert dat de leidingen alle kanten op bewegen, behalve de juiste. Dit is nu verleden tijd dankzij de nieuwe functionaliteit Stabicad Flexibele Leidingen.

Met Stabicad Flexibele Leidingen introduceert Stabiplan een compleet nieuwe manier om flexibele leidingsystemen te tekenen voor bijvoorbeeld water en centrale verwarming. Het pad van het systeem is te wijzigen zonder de andere delen te beïnvloeden. Flexibele leidingen modelleren wordt hiermee net zo eenvoudig als tekenen met rigide, niet-flexibele, systemen.

Autorouting

Maar deze nieuwe, krachtige functionaliteit gaat verder. De slimme PLS-en(leveringsprogramma’s met de relevante data van een bepaalde productlijn) bevatten ook Stabicad Autorouting waardoor de flexibele bochten en T-stukken automatisch geplaatst worden. De straal van een bocht kunt u aanpassen om het pad van het systeem te versoepelen. En met een schedule berekent u de totale lengte van leidingen.

Verticaal flexibel tekenen

Bovendien werkt flexibel tekenen nu niet meer alleen in het platte vlak, maar ook verticaal. Sanitaire toestellen en radiatoren kunnen in een keer aangesloten worden met behulp van de knooppuntoplosser en de Revit-functie ‘connect into’.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.