Redactie Vrijdag 3 november 2017

Verslag Cadac-event: Bouwen met Virtual en Augmented Reality

Cadac Group heeft woensdag 18 oktober de sessies Bouwen met Virtual Reality en Augmented Reality georganiseerd. De deelnemers van deze sessie hebben op een laagdrempelige en verhelderende wijze inzicht verkregen in het belang van VR en AR voor de Architectuur, Bouw en Installatietechniek.

Tijdens de bijeenkomst hebben Jurgen Galba, Geert Machtelinck en Job van Hardeveld van Cadac Group de deelnemers op een laagdrempelige en verhelderende wijze inzicht gegeven in het belang van Virtual Reality (VR) en Augmented Reality (AR) voor de architectuur, bouw en installatietechniek. Het ging om de laatste ontwikkelingen, verwachtingen van VR en AR in de nabije toekomst en 3D-data snel en makkelijk kan worden gevisualiseerd. Ook hebben de deelnemers zelf kunnen ervaren hoe het is om 3D-modellen met een VR- en AR-bril te beleven. Door de directe interactie die VR en AR bieden met de digitale virtuele wereld is er sneller begrip en 360 graden inzicht van de omgeving.

Dynamische en interactieve sessie

De Virtual Reality for AEC sessie was volgens Cadac bedoeld om een open dialoog te starten tussen belangstellende klanten en om een toekomstbeeld van de industrie te tonen. Een volle tafel met BIM-coordinators, BIM-werkvoorbereiders, technisch specialisten, managers en businessline directors was het gevolg. Deze verscheidenheid aan deelnemers creëerde een dynamische, interactieve sessie. “Dit is de toekomst`, aldus Dennis Bakker van Van der Sluis Technische Bedrijven "Niet alleen in de bouwsector maar overal. Het is een perfecte afstemming van engineering en de werkelijkheid.” Gert-Jan Steenman van ‎Kropman Installatietechniek voegde daaraan toe: "Ik ga gebruikers nog eerder betrekken bij ontwerpen." 

Cadac Modules en Augmented Reality

De dag werd afgesloten met een interactieve demo van Job van Hardeveld. ‘’Virtual reality gaat over het simuleren van een werkelijkheid, op basis van 3D-modellen in een computer. Met VR wordt je afgesloten van je omgeving. Het toevoegen van informatie aan de werkelijke wereld noemen we Augmented Reality. AR creëert als het ware een nieuwe realiteit in de huidige omgeving’’ aldus Van Hardeveld die alle deelnemers AR ervaren. Zij konden een Revit-model manipuleren door simpelweg het model met hun handen aan te raken.

Bron: Cadac Group

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.