Redactie Donderdag 30 november 2017

Gezocht: MKB-aannemers voor onderzoek BIM in de bouwlogistiek

Het efficiënt organiseren van logistieke processen gebeurt steeds meer in de bouwsector en Bouw Informatie Modellen (BIM) spelen hierin een belangrijke rol. Het potentieel van BIM is veelbelovend maar om de effecten in het MKB in kaart te brengen, zoekt Het Kenniscentrum Duurzame Havenstad de medewerking van ondernemers in de aannemerij.

Grote aannemers werken steeds meer met BIM maar middelgrote en kleinere bedrijven zijn nog afwachtend. MKB’ers zijn dagelijks intensief bezig met de bouwpraktijk en hebben vaak onvoldoende tijd om zich bezig te houden zich met nieuwe ontwikkelingen zoals BIM. Toch zijn er diverse voordelen zoals sneller werken, beperken van foutieve leveringen, onnodig leegrijden en verminderde CO2-uitstoot in stedelijke gebieden.

Onderzoek

Het Kenniscentrum Duurzame Havenstad (KCDHS) is onderdeel van de Hogeschool Rotterdam en wil een bijdrage leveren aan het gebruik van BIM in de bouwlogistiek. Samen met MKB-aannemers wil het KCDHS praktijkgericht onderzoek doen aan de hand van een aantal vragen waaronder:

  1. Hoe kan ik (nog meer) kosten besparen door BIM te gebruiken bij de logistiek?
  2. Wat betekent dit voor mijn organisatie?
  3. Wat is de bijdrage aan duurzaamheid?

Het Nationale BIM Platforum ondersteunt dit onderzoek. Het KCDHS zoekt MKB-aannemers die willen meewerken aan het onderzoek. Er zijn geen kosten aan verbonden. Voor deelname of nadere info over het onderzoek kunt u contact opnemen met Adrie Spruijt van het KCDHS of via een mail aan het team van Het Nationaal BIM Platform.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.