Redactie Dinsdag 5 december 2017

Solidworks komt met Distributed Data Management

SolidWorks heeft een Distributed Data Management-procesoplossing op de markt gebracht, meldt moederbedrijf Dassault Systèmes. De oplossing zit in de aanstaande release van Service Pack 1 die deze maand gepland staat.

Gedistribueerd gegevensbeheer biedt interne en externe gebruikers vanaf elke locatie en op elk apparaat met een browser (en een internetverbinding) toegang tot de meest actuele bestanden, inclusief rekeningen, projecttijdlijnen en processen. Met de introductie van Solidworks 2018 is gedistribueerd gegevensbeheer nu een geïntegreerd onderdeel van het ecosysteem.

Solidworks Manage

Solidworks Manage combineert het gebruiksgemak van de Windows Explorer-interface van Solidworks PDM met geavanceerde mogelijkheden waarmee teams projecttijden en -bronnen inclusief complexe bedrijfsprocessen en geavanceerd artikelbeheer kunnen beheren. Solidworks Manage neemt volgens het bedrijf de plaats in van de afzonderlijke, losgekoppelde tools die organisaties gebruiken om technische hulpmiddelen en processen te beheren. Het is compatibel met veel bestaande tools en werkt efficiënter en effectiever om de integriteit van bedrijfsinformatie te behouden.

Met Solidworks Manage kunnen organisaties nu elke fase van een project plannen, resources en taken toewijzen en vereiste documentatie bijvoegen binnen hetzelfde ecosysteem dat wordt gebruikt om te ontwerpen. Wanneer gebruikers hun taken voltooien, wordt de voortgang van het project automatisch bijgewerkt. En, projectmanagers kunnen profiteren van krachtige dashboardmogelijkheden om cruciale informatie te bekijken in een enkele, eenvoudig te begrijpen interface.

Dashboard

Een van de functies van Solidworks Manage is de dashboard- en rapportagemogelijkheden. Dashboards bieden direct toegang tot bedrijfsstatistieken in een begrijpelijke interface. Met behulp van tools voor gegevensvisualisatie, waaronder grafieken, meters en rasters, worden gegevens van Solidworks Manage (of andere gegevensbronnen) aan gebruikers gepresenteerd. Gebruikers kunnen verschillende dashboards aanmaken voor verschillende gebruikers en groepen, zodat medewerkers of teamleden alleen de informatie krijgen die ze nodig hebben.

Bron: Solidworks

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.