Redactie Woensdag 6 december 2017

Lantaarnpaal in Vlaams huis door ‘trage gemeente'

Bouwvakkers in de Belgische plaats Keerbergen hebben een huis gemetseld om een lantaarnpaal. Op het eerste gezicht lijkt het een fout, maar volgens de architect was dit de bedoeling. "Het is een creatieve oplossing voor administratieve traagheid", aldus de Vlaamse nieuwssite VRT en andere Belgische media.

Op foto’s en een video van het appartementencomplex in aanbouw is te zien dat de straatverlichting is ingekapseld in de muur. In het beton van de bovenste verdieping is ruimte gelaten voor de lantaarnpaal. De lamp komt maar net boven het dak uit. Volgens een lokale bestuurder is er sprake van een constructiefout en dat de architect geen rekening heeft gehouden met de paal. De architect spreekt dat volgens de VRT echter tegen. "Mijn aannemer heeft bewust rond de lantaarnpaal gebouwd", zegt hij. "Uiteraard heb ik gezien dat er een verlichtingspaal op de kavel stond. Ik ben niet blind."

Bestuurlijke traagheid

De bedenker van het appartementencomplex zegt dat hij de gemeente Keerbergen er twee jaar geleden al op heeft gewezen dat de lantaarnpaal op bouwgrond stond. Naar eigen zeggen heeft hij nooit een reactie gehad. De architect is niet te spreken over de uitlatingen van de lokale bestuurder. "Hoe durft hij zoiets te zeggen? De traagheid van de gemeente in dit dossier is niet te stuiten."

Wel bevestigt hij dat de netbeheerder de paal deze week verplaatst. "Als dat is gebeurd, metselen we de voorgevel netjes dicht. Op die manier lopen wij geen vertraging op. Het is alleen vervelend voor onze aannemer, die zijn werk deels moet overdoen."

Bron: VRT

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.