Marketing Stabiplan Dinsdag 2 januari 2018

Ontwerpen, bestellen en realiseren met Revit apps

BIM-projecten worden vaak gekenmerkt door de lange voorbereidingstijd. Maar juist door slim om te gaan met informatie in het model via handige apps voor Revit, kunt u veel tijd besparen in alle projectfases – van ontwerp tot order en onderhoud. 

Razendsnel ontwerpen

De eerste tijdwinst kan al in de ontwerpfase behaald worden. Zorg ervoor dat u werkt met correcte, up-to-date BIM-data en maak gebruik van de content die fabrikanten online beschikbaar stellen. U ontwerpt en beheert bijvoorbeeld razendsnel schakelsystemen met de ABB Busch-Jaeger Switch Range Configurator voor Revit, met gegarandeerd actuele productinformatie. Zo hoeft u dus niet meer zelf families te maken en loopt u geen risico dat de informatie in het model niet klopt.

Snel besteld vanuit het model

Dankzij de nieuwe Rexel Wholesaler App voor Revit (gratis te downloaden via de MEPcontent store), bent u niet langer onnodig veel tijd kwijt aan een gecompliceerd bestelproces. U kunt nu uw producten met een druk op de knop vanuit het model bestellen. Met de handige app importeert u eenvoudig artikelnummers, voorraadinformatie en brutoprijs in het model. Dankzij de koppeling met het assortiment van Rexel, bestaande uit meer dan 250.000 producten voor de bouw, industrie, utiliteit en retail, kunt u productdata eenvoudig uploaden in de tekening.   Realisitie  

Dankzij de directe bestellink met het model worden de juiste onderdelen op locatie geleverd, die één-op-één overeenkomen met de gemodelleerde installatie. Dankzij de beschikbare informatie in het model, weten monteurs op locatie precies hoe de producten geïnstalleerd moeten worden en kunnen ze extra informatie over de producten in het model opzoeken, wat veel tijd scheelt. 

Beheer en onderhoud

Niet alleen tijdens de bouw, maar ook tijdens het beheer en onderhoud levert de BIM-data tijdswinst op. Monteurs kunnen bijvoorbeeld via de tablet of VR-bril van te voren zien welke producten er gebruikt zijn en hoe ze gemonteerd zijn. Dit betekent dat hij goed voorbereid op pad kan gaan, en efficiënt de juiste handelingen op locatie kan uitvoeren. Ook wanneer er onderdelen vervangen moeten worden, kan hij weer direct via de Rexel Wholesaler App zien wat hiervan de voorraadstatus is. 

Rexel Wholesaler App

Met handige apps voor Revit zoals de Rexel Wholesaler app, maakt u dus gedurende meerdere projectfases slim gebruik van de gegevens die voorhanden zijn. Ook profiteren van dit snelheidsvoordeel? Download de app nu gratis op store.mepcontent.com om direct te gebruiken in uw BIM-projecten. 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.