Donderdag 4 januari 2018

Trimble neemt Stabiplan over

Trimble neemt CAD- en BIM-specialist Stabiplan uit Bodegraven over. Dit maakte de Amerikaanse softwarespecialist vandaag bekend.

De overname van de Nederlandse 3D CAD- en BIM-specialist voor de installatiebranche (MEP) is volgens het Amerikaanse bedrijf bedoeld om haar Europese activiteiten verder uit te breiden. Daarnaast worden met de overname de bestaande oplossingen van Trimble voor de bouw uitgebreid. Europese eindgebruikers van het Amerikaanse bedrijf kunnen hierdoor eveneens al hun benodigde oplossingen uit een enkele bron verkrijgen.

Doorontwikkeling producten

Volgens Stabiplan biedt de overname het bedrijf meer mogelijkheden om haar bestaande producten verder door te ontwikkelen en deze nu wereldwijd te kunnen aanbieden. Daarnaast wil het bedrijf uit Bodegraven samen met Trimble nieuwe BIM-oplossingen gaan ontwikkelen die de samenwerking tussen eindgebruikers en hun klanten kan verbeteren. Stabiplan zal onder het Buildings and Infrastructure-segment gaan vallen. Financiële details over de overname zijn niet bekend gemaakt.

Bron: Trimble 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.