Redactie Maandag 8 januari 2018

Belgisch Limburg investeert in BIM-specialisten

Een pool van BIM-specialisten in Belgisch Limburg, LIMBIM genaamd, moet de concurrentiekracht van de Limburgse bouwbedrijven verder gaan vergroten.

Het werkproject ‘Limburgse Pool voor BIM-specialisten’, afgekort LIMBIM, moet ervoor zorgen dat de digitale revolutie in de bouwsector  binnen de Belgische provincie Limburg versnelt en dat de concurrentiekracht van Limburgse bouwbedrijven wordt versterkt. De Confederatie Bouw Limburg, de provincie Limburg, de Stad Hasselt, VDAB Limburg, Cevora, POM Limburg en vele Limburgse bouwbedrijven investeren zo'n 500.000 euro in de opleiding rond digitaal bouwen.

Belangrijke voorwaarde

Volgens directeur Chris Slaets, van werkgeversorganisatie Confederatie Bouw is BIM voor Limburg,‘ dé sleutel in de digitale revolutie van de bouwsector. “Mits goed geïmplementeerd, heeft BIM talrijke voordelen: de bouwtijd wordt versneld, het aantal ontwerpfouten en de bouwkosten worden gereduceerd en er kan beter gecommuniceerd worden naar de opdrachtgever”, zegt Slaets. “Digitaal bouwen vindt steeds meer ingang bij de grote, maar ook bij kleine bouwbedrijven. Alleen bestaat er vandaag geen opleiding voor. Het project LIMBIM wil in die opleiding voorzien.”

Bron: Metrotime.be

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.