Redactie Dinsdag 9 januari 2018

VolkerWessels lanceert kenniscentrum (video)

Koninklijke VolkerWessels heeft in Nieuwegein het centrum DigiBase voor het digitale bouwen in Nederland gelanceerd.

Het centrum moet volgens het bouwbedrijf uitgroeien tot de hotspot voor digitalisering in de bouw en vastgoedontwikkeling in Nederland. Naast state-of-the-art kennis en toepassingen op het gebied van BIM-systemen, richt het centrum zich ook op andere aspecten van digitalisering, zoals IoT, GIS, reality capturing en virtual en augmented reality. “VolkerWessels staat voor ondernemend, innovatief en toekomstgericht. Dat zie je duidelijk terugkomen in dit centrum”, aldus Lid van de Raad van Bestuur Dick Boers van VolkerWessels.  “Met VolkerWessels zetten we maximaal in om de kansen die digitalisering biedt om te zetten in toegevoegde waarde en verdienmodellen voor ons en onze opdrachtgevers. DigiBase is daarin essentieel.”

Netwerk

VolkerWessels gebruikt al een aantal jaren BIM en andere vormen van digitalisering en de inzet van data. DigiBase brengt alle kennis, data en expertise over digitaal bouwen bij elkaar op één plek. Zo wordt een netwerk gecreëerd van waaruit al die kennis weer sneller en beter gedeeld wordt met de VolkerWessels ondernemingen en collega’s. ”Wij investeren vooral in mensen. Zij krijgen de kans om de digitale wereld te leren kennen en te benutten om zo vervolgens waarde te creëren”, aldus directeur René de Groot van DigiBase. “Technologische ontwikkelingen gaan erg hard. De uitdaging is om die op een gebruiksvriendelijke manier aan te laten sluiten bij onze bedrijfsprocessen en data-strategie. Wij gaan daarvoor dan ook strategische samenwerkingen aan met verschillende technologiebedrijven. Samen zijn we in staat om de manier van werken in de bouw te transformeren.”

Experience
Bij DigiBase kunnen belangstellenden de digitale wereld en de kracht van data écht beleven. Industrieel en huiselijk ingericht en toegerust met de allernieuwste middelen om (op afstand) te overleggen, scrummen en brainstormen. Hoogtepunt is een Experience-ruimte met een enorme LED-videowall en state-of-the-art virtual reality apparatuur waarmee je ruimtes, bouwprojecten en de directe omgeving kunt beleven, voordat er gebouwd is. Ook bijzonder is de projectenruimte, die voorzien is van een grote interactieve touch wall waar teams kennis kunnen delen en kunnen samenwerken. Tenslotte is het pand zelf ook al uitgerust als het ‘gebouw van de toekomst’. Via IoT-systemen en sensoren kunnen overal in het pand de luchtkwaliteit, temperatuur, luchtvochtigheid, verlichting en andere zaken gemeten en bestuurd worden.

Bron: VolkerWessels


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.