Redactie Woensdag 10 januari 2018

Update voor BINK Software 8 en 9

Bouwsoftwarespecialist BINK Software heeft onlangs cumulatieve upgrades uitgebracht van haar BINK 8- en BINK 9-softwaretoepassingen.

Voor BINK 8 is nu de upgrade van versie 8.11 beschikbaar. In deze upgrade zijn alle voorgaande updates van de software opgenomen, onder meer de belangrijke update van persfittingen. Hierdoor kunnen er nog accuratere berekeningen worden gemaakt. Een volgens de softwareleverancier andere handige update binnen versie 8.11 is de IFC-import van rioleringnetten getekend in Revit. Het getekende net wordt berekend in BINK en vervolgens worden de resultaten teruggeschreven naar Revit. Het scheelt u als ontwerper veel tijd en de kans op fouten wordt een stuk geringer. Ook zijn de door Microsoft veroorzaakte problemen vanwege de laatste Windows 10 update in versie 8.11 opgelost. Daarnaast zijn in de luchtkanalenberekening ISSO 17 de nieuwste materialen van DYKA AIR opgenomen en ondersteunt versie 9.11 de laatste generatie 4K-schermen en heeft de software een opfrisbeurt gekregen van de look and feel. Deze nieuwe versie van BINK 8.11 staat in de postbus van alle bekende eindgebruikers. De benodigde licentiesleutel ontvangen zij per e-mail.

Update BINK 9

Met de laatste update van BINK 9 maken nu ook de modulen Daglichttoetreding, Ventilatie en Spuiventilatie maken nu ook onderdeel uit van de software. Nu alle bouwbesluitberekeningen naar BINK 9 zijn gemigreerd, is het nu nog eenvoudiger om met het 3D-gebouwmodel Builder diverse energieberekeningen te maken zoals energieprestatie, warmteverlies, koellast, daglicht, ventilatie, gebruiksoppervlakte en gebouwsimulatie.

Bron: BINK Software

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.