Redactie Donderdag 8 februari 2018

Dassault Systèmes lanceert 3D-marktplaats

Het Franse Dassault Systèmes heeft haar online handelsplatform 3DEXPERIENCE Marketplace gelanceerd, een online handelsplatform.

Dassault Systèmes wil met deze speciale marktplaats voor transacties op het gebied van digitaal ontwerp, engineering en productie en het bijbehorende online ecosysteem de samenwerking tussen innovatieve industriële bedrijven verbeteren en het zakendoen met industriële ondernemingen en dienstverleners vergemakkelijken. De cloudgebaseerde marktplaats wil de industriële wereld op dezelfde manier te transformeren als de grote online consumentenmarktplaatsen, zoals eBay, Alibaba of in Nederland Markplaats, dit heeft gedaan met de traditionele detailhandel en zoals mobiliteitsaanbieders de transportsector hebben veranderd.

Eigenschappen platform
Binnen de online marktplaats maakt de Franse 3D-specialist het bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe leveranciers in de maakindustrie, zoals 3D-printingbedrijven, mogelijk om specifieke componenten in hun ontwerpomgeving toevoegen en hun ecosysteem van geselecteerde dienstverleners en interne resources te beheren. Daarnaast hebben eindgebruikers toegang tot on demand productie en slimme diensten voor het inkopen van onderdelen. Hierdoor kunnen bedrijven de samenwerking en algemene innovatieprocessen stroomlijnen. De online marktplaats beheert daarnaast verder alle aspecten die zich bij transactie tussen koper en verkoper voordoen, zoals onder meer betalingen, de valuta en facturering. Ook beschikken eindgebruikers van de 3DExperience Marketplace over een overzicht van iedere transactie, zodat zij het gehele transactieproces nauwlettend kunnen volgen.

Schaalgrootte platform
Volgens Dassault Systèmes heeft haar 3DExperience Marktpace nu al  vele eindgebruikers, waaronder ruim 50 digitale fabrikanten. Zij zetten meer dan 500 machines in en gebruiken 30 miljoen componenten van 600 leveranciers.

Bron: Dassault Systèmes

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.