Redactie Vrijdag 9 februari 2018

Stabiplan ontwikkelt app combinatie Revit-Excel

Met de app Stabiplan Export and Import Excel kan eenvoudig data uit Revit naar Excel worden geëxporteerd en vice versa. Ook kunnen (bulk)-aanpassingen, projecten of geselecteerde data vanuit de spreadsheet software weer terug worden geïmporteerd.

Stabiplan maakt het met de app, een plug-in voor Revit, mogelijk data te exporteren naar Microsoft Excel-bestanden. Daarnaast kunnen ook (bulk)-aanpassingen, hele projecten of geselecteerde data naar keuze, vanuit de spreadsheet software weer terug in Revit worden geïmporteerd, aldus de BIM-specialist.

Voordelen app

Eindgebruikers van zowel Revit als Microsoft Excel krijgen met de nu gelanceerde app een aantal voordelen. Zo maakt het een eenvoudige data-export mogelijk van alle parameters vanuit een Revit-model naar een Excel-document. Het is tevens mogelijk om templates op te slaan en templates te laden met de gegevens die regelmatig worden geëxporteerd. Daarnaast kunnen de gegevenswaarden in Excel worden aangepast en kan deze up-to-data in een Revit-model worden geïmporteerd. Verder kan de volgorde van de te exporteren data worden veranderd. En zien eindgebruikers direct welke elementen en gegevens veranderen en waar deze zich binnen het Revit-model bevinden.

Download

De app kan hier worden gedownload.

Bron: Stabiplan

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.