Redactie Maandag 12 februari 2018

BAM ontvangt NOM Keur-certificaat

BAM heeft als eerste bouwbedrijf het volledige NOM Keur-certificaat voor het ontwikkelen van energieneutrale woningen ontvangen.

BAM is nu met het certificaat van het partnernetwerk van bedrijven en organisaties voor energieneutrale woningbouw Stroomversnelling officieel gecertificeerd voor het bouwen van nul-op-de-meterwoningen. Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren reikte het certificaat uit aan directeur Wonen Joost Nelis van BAM tijdens de onlangs gehouden tweede evenement Energy-Up van de netwerkorganisatie.

NOM Keur

Het predicaat NOM Keur garandeert dat een nul-op-de-meterwoning, een woning die net zoveel of zelfs meer energie opwekt dan de bewoners nodig hebben, voldoet aan een vastgestelde kwaliteit en de beloofde prestaties levert. Het NOM Keur garandeert een hoge kwaliteitsstandaard en extra zekerheid voor bewoners en/of gebouweigenaren dat het productaanbod (NOM Keur op Propositie), de productrealisatie (NOM Keur op Toepassing) en de productprestatie (NOM Keur op Levensduur) in orde en betrouwbaar zijn. De criteria voor NOM Keur zijn dus niet alleen van technische aard. Er wordt ook gekeken naar kwaliteitskenmerken zoals comfort, gezondheid en tevredenheid van bewoners.

Koploper

Volgens het persbericht is BAM koploper in het ontwikkelen en realiseren van de nul-op-de-meterwoningen. ‘We hebben er al zo’n duizend gerealiseerd en momenteel nog in uitvoering, zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw”, zegt directeur Renovatie Concepten Tom Jongen bij BAM Wonen. “ De ervaringen zijn erg positief. Huurders verbruiken minder energie én de woningen leveren meer energie dan verwacht. Alle facetten van het NOM-renovatieproduct hebben we in eigen huis ontwikkeld: bewonersparticipatie, engineering, energieberekeningen, prefabricage schil, energiemodule, assemblage en monitoring. We werken continu aan het verbeteren van ons concept.”

Bron: BAM Wonen

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.