Redactie Maandag 12 februari 2018

Solidworks en HP samen in 3D-printoplossingen

Solidworks, onderdeel van Dassault Systèmes, en printerfabrikant HP werken samen voor voor het ontwikkelen van nieuwe 3D-printoplossingen.

Binnen de samenwerkingsovereenkomst zullen de 3D design- en engineering applicaties van Solidworks worden geoptimaliseerd voor de Multi Jet 3D printoplossingen van HP. Hierdoor kunnen eindgebruikers straks producten visueel reproduceren en nieuwe materialen gebruiken, zodat zij de beperkingen van het traditioneel maken van producten kunnen verwijden. Op deze manier kunnen zij dan sneller en efficiënter nieuwe producten produceren, aldus beide bedrijven in een persbericht. 

Toekomstige ontwikkelingen

De samenwerking tussen de 3D softwarespecialist en de fabrikant van 3D printers is er ook op gericht om toekomstige roadmaps voor technologie beter op elkaar af te stemmen. Hierdoor zijn eindgebruikers er straks van verzekerd dat de laatste design tool volledig compatibel zijn met de allerlaatste technologie van HP en tevens geschikt zijn voor nieuwe materialen. Deze planning moet er onder meer voor gaan zorgen dat de toekomstige releases van Solidworks de full color-mogelijkheden van de recent gelanceerde Jet Fusion 300- en 500 -series 3D printers van HP ondersteunen. Tot slot zullen beide partijen 3MF  voor hun oplossingen blijven testen, valideren en ondersteunen. Dit om ervoor te zorgen dat de juisten informatie wordt uitgewisseld in de productie-workflow van eindgebruikers.

Bron: Solidworks 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.