Redactie Dinsdag 13 februari 2018

Design8 komt met solidThinking Inspire 2018 (video)

Design8 heeft onlang een nieuwe versie van haar Inspire-ontwerpsoftware uitgebracht, solidThinking Inspire 2018. De software kan nu ook Lattice-structuren genereren om een nog lichtere en optimalere vorm te creëren.

Design8 heeft in de 2018-versie van haar ontwerpsoftwareproduct solidThinking Inspire enkele nieuwe eigenschappen toegevoegd. In de Inspire-software is het nu in de eerste plaats mogelijk om Lattice-structuren te genereren om een nog lichtere en optimalere vorm te creëren. Daarnaast is er een ontwerp voor Additive manufacturing met overhanganalyse. Ook kunnen nu laadkrachten vanuit een spreadsheet worden toegepast. Bovendien is de PolyNURBS-tool verbeterd om onder andere strakke geometrie toe te passen op een bestaande vorm. Tot slot is het nu binnen de software mogelijk om puntlasverbindingen door te berekenen voor plaatwerk.

Gebruik software

Productontwerpers en architecten gebruiken solidThinking Inspire om structureel efficiënte concepten in de eerste fasen van het ontwerpproces te genereren en te verkennen. De software genereert, met behulp van de OptiStruct engine van Altair, de ideale vorm voor een ontwerp binnen de afmetingen, materiaaleigenschappen en belasting, de krachten die op het object van toepassing zijn. Wanneer de tool consistent wordt gebruikt, moet dit volgens Design8 leiden tot in zowel verkorting van het ontwerpproces als een aanzienlijke materiaal- en gewichtsbesparing.

Download

SolidThinking Inspire 2018 kan via de website van Design8 worden gedownload. Ook kunnen daar testlicenties worden aangevraagd. 

Bron: Design8


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.