Redactie Woensdag 14 februari 2018

Vectorworks presenteert 2018-versie Interiorcad

Vectorworks heeft onlangs haar meest recente update uitgebracht van haar Interiorcad-software voor het ontwerpen van interieurs.

De upgrade 2018 biedt verbeteringen en uitbreidingen van het reeds bestaande aanbod. Naast een algemene versnelling van het tekenproces, zoals het eenvoudig plaatsen van kasten uit een bibliotheek, het vlot hertekenen van beslag en rasters springen vooral verbeteringen zoals de gesplitste achterwand in het oog. De sokkeloptie is gevoelig uitgebreid, met als meest opvallende vernieuwing de individueel instelbare voeten. Volledig nieuw in het aanbod is de optie ‘Kanten beheren’, waardoor je nu ook verschillende afplakbanden kunt installeren op eenzelfde onderdeel op maat.

Visualisering

Wat visualisering betreft, biedt Interiorcad 2018 eindgebruikers de mogelijkheid om zowel in 2D als in 3D de weergave van projecten te wijzigen. Zo kunnen ontwerpers vanaf nu de afmetingen, kastnamen, draairichtingen en het gebruikte beslag in tekstvorm weergeven op hun 2D/3D-plan. Tevens is het tegenwoordig ook mogelijk werkplaatsgegevens te genereren per individuele kast. Bij de indeling van een kast hebben ontwerpers bovendien nog onmiddellijke maatvoering. Zij moeten een kast dus niet eerst plaatsen om deze gegevens weer te geven in de configurator.

De CNC-exporten werden uitgebreid met Maestro CNC en Biesse voor Biesseworks en B-solid. Daarnaast zijn de exports nu ook eenvoudig te groeperen per kastelement. Eindgebruikers kunnen de nieuwe software hier downloaden.

Bron: Vectorworks

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.