Redactie Vrijdag 9 maart 2018

Trimble heeft e-Builder overgenomen

Trimble heeft in februari het bedrijf e-Builder uit de Verenigde Staten overgenomen. De softwarespecialist is gespecialiseerd in oplossingen voor het beheer van de gehele levenscyclus van bouwprojecten.

Trimble verzekert zich met de overname van een leverancier van een cloudgebaseerde, Software-as-a-Service (SaaS), oplossing voor het complete beheer van bouwprogramma’s. Deze oplossing maakt het onder meer eigenaars, programmabeheerders en aannemers mogelijk een geïntegreerde oplossing voor projectlevering te gebruiken gedurende de hele levenscyclus van ontwerp, constructie en exploitatie. De oplossing van e-Builder is ontworpen om elke stap van het proces voor de levering van kapitaalprojecten, inclusief planning, ontwerp, inkoop, constructie en werking, te meten en te beheren. Eigenaren profiteren van de oplossing door verbeterde transparantie en verantwoording, terwijl aannemers profiteren van snellere betalingen, verhoogde productiviteit en verbeterd concurrentievoordeel. De softwareleverancier beheert op dit moment meer dan 300 miljard dollar aan bouwprojectwaarde en meer dan 200.000 projecten alleen al in Noord-Amerika.

Synergie met Trimble-toepassingen

De combinatie van Trimble en e-Builder versnelt, volgens het persbericht, waarde creatie voor zowel eigenaren als aannemers door de best practices-oplossingen van e-Builder voor eigenaren te combineren met de op BIM gebaseerde bouwlevenscyclusoplossingen van Trimble. Het gecombineerde oplossingenportfolio moet de integratie van veldactiviteiten met bedrijfsbehoeften versnellen, waardoor extra productiviteitswinsten mogelijk worden. Andere voordelen zijn, aldus Trimble, een meer consistente tijdige en binnen het budget geleverde projectuitvoering. De geïntegreerde oplossing maakt dit mogelijk door een verbeterde zichtbaarheid, duidelijke verantwoording voor de resultaten en de mogelijkheid om grote hoeveelheden ongelijksoortige gegevens om te zetten in uitvoerbare werkstromen en meetbare resultaten.

Trimble heeft 500 miljoen dollar voor de overname van e-Builder betaald. De e-Builder-activiteiten worden onderdeel van het Buildings and Infrastructure Segment van de BIM-specialist.

Bron: Trimble 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.