Redactie Vrijdag 9 maart 2018

Nominatie Ibens voor Digital Construction Award door inzet BIM (video)

Ibens is genomineerd voor de ‘Digital Construction Award’. De nominatie voor deze award is een erkenning voor bouwbedrijven die volop bezig zijn met het digitaliseren van hun bedrijf, de processen en activiteiten.

Ibens nv is onderdeel van de ASVB Groep en past met succes BIM toe in de voorbereiding én uitvoering van projecten. Operationeel directeur Tom van Put wil met Ibens nv het voortouw nemen in digitaal bouwen. “Wij hebben samen met VanMeijel een unieke koppeling gerealiseerd tussen 3D BIM en het ERP-systeem. Hierdoor kunnen wij een object volgen in elke fase van het bouwproces: van offerte, inkopen tot de projectvoortgang en facturatie. Op die manier kunnen wij harde garanties geven op het gebied van prijs, kwaliteit en planning”, aldus Van Put.

Virtueel bouwen

Door deze verandering in werkwijze heeft Ibens geen calculatoren meer, maar wel BIM-engineers en kostendeskundigen. Tom van Put: “Varianten worden eerst virtueel gebouwd, de prijsconsequentie volgt automatisch. Hierdoor kan een ontwerp en de wijzigingen steeds worden afgetoetst op de haalbaarheid. We realiseren hiermee naast een beheerst proces, een kwalitatief gebouw dat sneller klaar is en binnen budget blijft.”

De Digital Construction Award vond plaats op donderdag 22 februari tijdens de Batibouw in Brussel. Het bouwbedrijf Dethier heeft uiteindelijk de award gewonnen.

Lees verderBIM-case bij Ibens

Bron: VanMeijel


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.