Redactie Dinsdag 13 maart 2018

Itannex heeft BIM 360 Docs Desktop connector

Itannex heeft de nieuwe BIM 360 Docs Desktop connector aangekondigd. Hiermee kunnen gebruikers van BIM 360 Docs van Autodesk clouddata direct opslaan in uw Windows-verkenner en andersom, meldt de reseller.

BIM 360 Docs is onderdeel van de BIM-software BIM 360 (zie afbeelding rechts) en is het project- en datamanagementsysteem van Autodesk waarbij volledige projecten worden beheerd in de cloud. Deze clouddienst is eind 2015 gelanceerd voor bedrijven in de bouwsector die een virtuele werkruimte willen creëren voor maken, onderhouden, opmaken en delen van documenten, ontwerpen en modellen.

BIM 360 Docs

De software leest alle projecttekeningen en bijbehorende data/informatie direct in vanuit een BIM-model. Gebruikers kunnen dan verschillende rollen en rechten instellen en daarbij onderscheid maken in diverse mappen en de zichtbaarheid van deze mappen voor projectleden bepalen. Ook niet-geometrische informatie kan direct vanuit het model uitgelezen worden en vervolgens in de statistieken worden weergegeven. Nu is het dus ook mogelijk om deze informatie direct te koppelen aan Windows voor gebruik op desktops.

Itannex heeft een video waarin wordt uitgelegd hoe dit werkt.

Bron: Itannex


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.