Jos Obbink Woensdag 28 maart 2018

Tekla Structures 2018 is vanaf nu beschikbaar

Tekla Structures 2018 is vanaf nu beschikbaar. In de nieuwe versie van de modelleersoftware voor de staal-, beton- en houtbouw zijn - naast vele verbeteringen en innovaties - nu ook de grote voordelen van de omschakeling van de moderne userinterface goed zichtbaar. De derde generatie van het gebruikersmenu belooft een grote efficiëntieslag te geven.

In Tekla Structures 2018 is de interface aangevuld met nieuwe mogelijkheden om sneller objecten te modelleren en informatie te bewerken. Functies zijn met minder muisklikken te gebruiken en makkelijker te vinden. Ook zijn knoppen met geclusterde functionaliteiten toegevoegd aan het zijvenster. Het dagelijks werken met Tekla Structures 2018 wordt hierdoor makkelijker, efficiënter en bovendien wordt de inwerktijd verkort.

Voor zowel productietekenaars in de staal-, beton- en houtbouw, als voor modelleurs bij ingenieurs en aannemers zijn er diverse nieuwe functionaliteiten toegevoegd en bestaande mogelijkheden geoptimaliseerd. Zo is het bijvoorbeeld nu mogelijk om met pointclouds (puntenwolken) te werken en is het rekenmodel, dat rechtstreeks gebruikt kan worden in rekensoftware, volledig opnieuw ontwikkeld. Verder zijn plaatwerkfunctionaliteiten verbeterd, CAD-functionaliteiten voor het maken van tekeningen uitgebreid en is het nummeren per fase is veel eenvoudiger geworden. Nieuw is dat er nu een UNDO-history bijgehouden wordt, waardoor er in één klik naar de juiste versie van het model kan worden gegaan. Zoals gebruikelijk zijn daarnaast diverse componenten verbeterd met door gebruikers aangedragen opties. 

De nieuwe functionaliteiten zijn door Trimble gedemonstreerd in een aantal webinars. Deze kunt u via onderstaande links terugkijken. 

Nieuwe mogelijkheden voor staal 

Nieuwe mogelijkheden voor engineering

Nieuwe mogelijkheden voor prefabbeton

Nieuwe mogelijkheden voor betonaannemers 

Tekla Structures-gebruikers kunnen de download en alle verbeteringen in de release info vinden op het support webportal. Tekla Structures 2018 is vanaf vandaag beschikbaar. 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.