Redactie Vrijdag 13 april 2018

Graphisoft en Nikken Sekkei breiden samenwerking uit

Graphisoft, de ontwikkelaar van onder meer Archicad, en het Japanse architecten- bouw- en engineeringbureau Nikken Sekkei gaan hun samenwerking voor het stimuleren van BIM binnen de Aziatische markt uitbreiden. Dit maakten beide bedrijven onlangs bekend.

Grapphisoft en Nikken Sekkei willen met de samenwerking het gebruik van BIM in de regio Azië – Pacific verder gaan stimuleren. Het strategisch partnership van beide bedrijven, dat al dateert uit 2013, wordt in ieder geval tot 2022 voortgezet en gaat zich speciaal richten op de ontwikkeling van toekomstige BIM workflows en deze ook verder uitrollen naar andere Aziatische eindgebruikers van de ontwerpsoftware.

Eerdere samenwerking

De eerste fase tussen beide partijen resulteerde, aldus het persbericht, in een reeks van aanvullende en verbeterde functionaliteit voor het belangrijkste product van de softwareontwikkelaar, Archicad. Voor de toekomstige verbeteringen aan de ontwerpsoftware zullen de kennis en ervaring van Nikken Sekkei vanzelfsprekend worden meegenomen, waarbij dus extra aandacht zal worden besteed aan het ontwikkelen van gezamenlijke BIM workflows die het productecosysteem van de BIM- en ontwerpsoftwarespecialist gebruiken. “We zijn blij een belangrijke rol te hebben gespeeld in de evolutie van de producten van Graphisoft en de ontwikkeling van BIM in de bouwsector. We kijken ernaar uit om te werken aan de volgende generatie van het ontwerpproces ", aldus Senior Executive Officer en plaatsvervangend hoofd van de afdeling Architectural Design Tomohiko Yamanashi van de Japanse architecten- en bouwspecialist.

Verbeterde toegang

Tot slot zal Graphisoft zich gaan inzetten om Nikken Sekkei gemakkelijker toegang te geven tot de tools en technologie van het Archicad BIM-platform via een softwarelicentieovereenkomst die het Japanse bedrijf in staat zal stellen om het nieuwe ontwerpproces te ontwikkelen en te gebruiken. "We zijn zeer tevreden met de eerste fase van onze samenwerking met Nikken Sekkei. Werken met een van 's werelds beste architectenpraktijken heeft ons een uitgelezen kans geboden om van de meest geavanceerde ontwerpwerkstromen te leren”, zegt CEO Viktor Várkonyi, van de softwarespecialist in het persbericht. 

Bron: Graphisoft 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.