Redactie Maandag 16 april 2018

RVB en FME: klimaatbestek voor utiliteitsbouw

Het Rijksvastgoedbedrijf en FME gaan samen een klimaatbestek voor de utiliteitsbouw ontwikkelen, aldus het RVB op haar website. De ontwikkeling van de bestekken is één aspect om een duurzaam binnenklimaat te bereiken. De FME is de ondernemersorganisatie voor de technologische industrie.

Voor het vastleggen van de kwaliteitseisen voor het ontwerpen, installeren en beheren van klimaatinstallaties in bestekken, werkt het Rijksvastgoedbedrijf samen met de FME-brancheorganisaties voor verwarming (VFK) en koeling (NVKL). Een klankbordgroep met vertegenwoordigers van TvvL, NLingenieurs, UNETO-VNI en ISSO denkt na over thema’s zoals de energietransitie en de training en opleiding van installatietechnici.

Luchtbehandelingsinstallaties

Eerder bundelden het RVB en de Vereniging voor Leveranciers van Luchttechnische Apparaten (VLA) al hun kennis over luchtbehandelingsinstallaties in drie handzame bestekdocumenten. Door nu ook verwarming en koeling aan de bestekken toe te voegen, leggen ze een goede basis voor verduurzaming van het binnenklimaat.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Beeld: Arenda Oomen

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.