Redactie Donderdag 3 mei 2018

Aankondiging Archicad 22 met enkele noviteiten [video]

Graphisoft kondigt de release aan van haar BIM-softwareoplossing Archicad 22. De nieuwe release verbetert de workflows van ontwerp en documentatie voor het bouwen van façades, aldus het persbericht. Ook heeft Archicad 22 verbeteringen in de constructiemodellering, informatiebeheer en 2D-prestaties.

Graphisoft is leverancier van BIM-software voor architecten en ontwerpers en focust in de ontwikkeling van Archicad sterk op BIM en open standaarden. Inmiddels is de software toe aan versie Archicad 22 en deze wordt in de zomer beschikbaar voor klanten.

Nieuw in Archicad 22

De geremasterde workflow Façade Design van Archicad biedt een ontwerpomgeving waarmee architecten flexibel externe of interne gevels kunnen creëren met behulp van modulaire structuren en hiërarchische, gemakkelijk aan te passen patronen. De software ondersteunt zowel traditionele als algoritmische workflows dankzij de verbeterde Grasshopper Connection met Archicad.

Verder is het met de verbeterde profieleditor nu volgens Graphisoft gemakkelijk om intelligente profielen te maken voor kolommen, balken en wanden en tevens om de vormen en afmetingen van hun dwarsprofielen via BIM-parameters te regelen. De nieuwe Expression Defined Properties verbeteren de mogelijkheden om de informatie in BIM-modellen. Het gepatenteerde Machine Learning algoritme van Graphisoft kan 2D-navigatie aanpassen naar de inhoud van elk project en dit resulteert volgens het bedrijf in soepele en ‘responsive’ navigatie.

Archicad 22 bevat ook de nieuwste (R19) CineRender-motor van Maxon. Deze kan stereoscopische of 360° sferische weergaven maken, verbetert de Teamwork-ervaring en levert verbeterde kwaliteit en precisie bij het exporteren van informatie over bouwcomponenten met behulp van Open BIM-standaarden.

Bron: Graphisoft


Video met een overzicht van de nieuwe features uit Archicad 22.


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.