Redactie Donderdag 3 mei 2018

Twee Snoeken bouwt portal leveranciers in BouwConnect

De Twee Snoeken biedt fabrikanten vanaf deze maand de mogelijkheid hun producten aan te bieden in een eigen portal in de BouwConnect-bibliotheek. Leveranciers deze portal zelf inrichten in hun huisstijl. “Fabrikanten kunnen dan gerichter klanten en prospects aanspreken”, aldus Aart Wijnen van De Twee Snoeken in een persbericht.

De nieuwe portal/bibliotheek is ontwikkeld door De Twee Snoeken, het moederbedrijf van BouwConnect. De portals zijn losstaande sites, met gepersonaliseerde urls van leveranciers en waarin zij hun productassortiment kunnen aanbieden. Producten worden op dezelfde manier gepresenteerd als in de BouwConnect Bibliotheek (BCB) en bevatten dezelfde productinformatie. Het verschil is dus de presentatie in de huisstijl van de fabrikant.

BIM-proof

Via de BCB kunnen bouwkundigen niet alleen bouwproducten bekijken, maar ook direct toepassen in onder andere Revit, AutoCAD en ASD, zegt algemeen directeur Aart Wijnen van De Twee Snoeken. “Ze hoeven dus niet online op zoek naar CAD-objecten waarvan de kwaliteit nog wel eens varieert. De BCB bevat alle producteigenschappen en informatie om BIM-proof te kunnen werken zoals 3D BIM, CAD, bestek, bouwfysica en kosten.”

Makkelijk zoeken

De BCB FabrikantPortal biedt fabrikanten maar ook hun klanten en prospects ‘het beste van twee werelden’, vindt Wijnen. “Fabrikanten stellen hun volledige productassortiment in een eigen online omgeving ter beschikking en gebruikers hebben de keuze om afbeeldingen in te regelen op CAD of op de fabrikantenfoto’s. Daarbij zijn er het gebruiksgemak en de voordelen van de BouwConnect Bibliotheek waarmee het makkelijk is het juiste product te zoeken aan de hand van eigenschappen, trefwoorden of productnaam. Ook kunnen ze bestanden exporteren naar de gangbare tekenprogramma’s, er is een bestekservice en we bieden diverse rapporten. De bibliotheek is beschikbaar voor Revit-bestanden en de tool is ook toepasbaar in AutoCAD en ASD”, aldus Wijnen.

Bron: De Twee Snoeken / BouwConnect


Overzicht van de software-integraties in BouwConnect.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.