Redactie Maandag 7 mei 2018

Cadac en Itannex maken Uniforme Objecten Bieb

Cadac Group en Itannex hebben deze maand van Uneto-VNI de opdracht ontvangen voor de eerste fase van de ontwikkeling van de Uniforme Objecten Bibliotheek (UOB). In samenwerking met een aantal fabrikanten kunnen dan gelijksoortige en uitwisselbare objecten voor de installatiebranche worden gecreëerd.

Cadac Group en Itannex hebben eind 2017 de handen ineen geslagen voor dit project. Doel is om slimmer (samen) te werken vanuit ‘sociale innovatie’, aldus beide bedrijven in een persbericht. De gelegenheidscombinatie heet Cadac Itannex Corporation (CIC). ''Dankzij de samenwerking is er overeenstemming over de visie en strategie van de ontwikkeling van standaarden in onze industrie”, aldus CEO Jan Baggen van Cadac Group. “Door onze kennis en kunde te bundelen versterken we samen de positie van de installatiebranche.”

Ook CEO Wim Bremmer van Itannex is verheugd met de samenwerking. “Ik ben ervan overtuigd hiermee efficiënter te kunnen samenwerken en beter gebruik te maken van de kennis aanwezig in beide organisaties.”

Revit met open IFC

Cadac Group en Itannex zijn beide leveranciers van op Autodesk-software gebaseerde oplossingen voor de installatiebranche. De UOB-oplossing is primair gebaseerd op het standaard ontwerpplatform Revit, waarbij is voorzien in een open ontwikkelinterface. De opgeleverde data is in een neutraal Revit-formaat én in het open IFC-formaat beschikbaar. Dit project wordt gefaseerd uitgevoerd en het is de bedoeling is dat content en een intelligente configurator (met daarin alle productlogica) in een latere fase worden ontwikkeld.

Bron: Cadac Group

Bron: Itannex


Lees dit bericht ook in het bedrijfsprofiel van Cadac Group

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.