Redactie Woensdag 9 mei 2018

Nog plek BIMPraat: BIM voor modelleurs bij aannemers op 17 mei

Volgende week donderdag is de BIMPraat sessie over BIM-data van modelleurs in dienst van aannemers. Dan spreken Yvonne Hoogenboom (Habeon Architecten) en Piet Stokkel (Heembouw) over wat modelleurs moeten weten over BIM in hun samenwerking met uitvoerende partijen en aannemersbedrijven. Aanmelden kan nog tot volgende week woensdag einde middag.

Heembouw en Habeon werken al jaren met BIM in hun processen en voor klanten en hebben veel ervaring met dit onderwerp. Hoogenboom en Stokkel gaan in op:

  • de werkbaarheid van BIM Basis ILS
  • de informatie en data die in het model moeten zitten
  • wat de aannemers en adviseurs aan modelleurs adviseren
  • wat aannemers belangrijk vinden in BIM-modellen
  • de informatie die (vaak) nog ontbreekt van architecten en adviseurs

Over de sprekers

Om het delen van ideeën te stimuleren en de ontwikkeling van ideeën te versnellen werken Heembouw en Habeon Architecten met innovatiecoaches waar Yvonne Hoogenboom er één van is. Ze is daarmee verantwoordelijk voor het op de juiste manier indelen van de diverse projectteams, haalbare planningen en de overzichtelijke financiële kostenbewaking. Daarnaast is ze kennisdrager op het gebied van BIM, bewaakt ze wat BIM kan brengen voor Habeon Architecten en waar het bedrijf zich op moeten focussen. Hoogenboom heeft drie jaar geleden een uiterst succesvolle BIMPraat geleid

Piet Stokkel (foto rechts) is bouwer in hart en nieren en al 11 jaar werkzaam bij Heembouw. Eerst als uitvoerder en sinds drie jaar als BIM-engineer. Stokkel maakt de modellen vanuit zijn praktijkervaring maakbaar en clashvrij. Juist het uitvoeringstechnisch aspect maakt het voor hem uitdagend om het model voor de start van een bouwproject virtueel op te leveren. Hij heeft er ervaring mee om het model samen met Habeon en strategische partners dusdanig te vullen met de juiste data.

Informatie en aanmelden: BIM-data van modelleurs in dienst van aannemers

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.