Redactie Maandag 14 mei 2018

Graphisoft introduceert BIMx Presenter [video]

Graphisoft heeft een nieuwe Presenter geïntroduceerd voor BIMx, de presentatie- en communicatie-app van BIM-modellen. De app beschikbaar biedt architecten en klanten de mogelijkheid om bouwontwerpen volgens het bedrijf op een ‘meer meeslepende’ en georganiseerde manier te ervaren.

Met de nieuwe Presenter-functie in BIMx kunnen architecten de 3D-modelaanzichten of -tekeningen selecteren en in een geanimeerde presentatie op hun smartphones en tablets organiseren. Een BIMx 'presentatieset' bevat modelweergaven die eerder zijn gemaakt met Archicad en zijn opgeslagen in de galerij. Die kan ook rechtstreeks op het mobiele apparaat worden gedefinieerd op het tabblad favorieten. Het gaat om 3D-modelaanzichten, plattegronden en secties en detailtekeningen, binnenaanzichten en constructiedetails van lay-outs.

Graphisoft wilde volgens productmanager BIMx Gyuri Nyitrai een ​​presentatietool ontwikkelen die klanten op een dynamische en fascinerende manier door het ontwerpconcept van het gebouw leidt. “Door live BIM-modellen en traditionele tekeningen te combineren, zijn architecten met BIMx in staat het verhaal van hun ontwerp te vertellen op een manier die een meer blijvende indruk maakt dan met andere presentatiesoftware”, aldus Nyitrai.

BIMx is beschikbaar voor Apple en op Google Play. De Presenter-functie is beschikbaar voor licentiehouders van BIMx PRO of door verbinding te maken via BIMcloud.

Bron: Graphisoft


Een korte introductievideo over BIMx van Graphisoft.


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.