Jos Obbink Woensdag 23 mei 2018

Vico Office R6.6 nu beschikbaar

Trimble heeft de nieuwe versie van Vico Office (R6.6) uitgebracht, waarmee de software nu nog makkelijker ingezet wordt voor calculeren, begroten en communiceren. De belangrijkste verbeteringen hebben we hieronder voor u op een rij gezet.

In deze nieuwe versie ligt de focus nog meer op de workflow ‘Ontwerp-Kosten-Planning’, waarbij rekening is gehouden met wijzigingen, die snel en efficiënt moeten kunnen worden doorgevoerd. In dit kader:

  • zijn de clashdetectiemogelijkheden verwijderd,    
  • is de module 'Maatvoering' verwijderd,   
  • is model-activatie nu te vinden onder 'Documentcontrole'.

Een veelgevraagde optie in de module ‘Kosten’ is doorgevoerd: in de nieuwe versie is het nu ook mogelijk om op detailniveau de voorwaardelijke opmaak aan te geven. Met voorwaardelijke opmaak kunt u naar eigen wens opmaakregels samenstellen en deze bijvoorbeeld voorzien van een lettertype en kleur. Hiermee kan specifieke informatie simpel benadrukt worden.

Andere belangrijke verbeteringen na de update:   

  • In de module ‘Hoeveelheden’ is de presentatiemodus toegevoegd.    
  • De nieuwste versies van veelgebruikte ontwerpsoftware worden ondersteund, waaronder Revit 2019 en Tekla Structures 2018.    
  • Er is een Nederlandse kalender beschikbaar in de module ‘Planning’.

Deze en alle andere verbeteringen zijn volledig beschreven en uitgewerkt in de Engelstalige Release Notes LET OP: het is belangrijk dat u een back-up maakt van uw bestaande projecten, alvorens de nieuwe versie te installeren. Ook worden projecten die gemaakt zijn in versie R5 (of eerder) niet ondersteund vanaf versie R6.0. Dit houdt in dat alle projecten die u in de toekomst wilt gebruiken met de nieuwe versie van Vico Office “ingepakt” moeten worden in de huidige versie voor de upgrade plaatsvindt. Wij adviseren u daarom altijd om bestaande projecten af te maken in de versie waarmee deze is gestart.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.