Redactie Vrijdag 8 juni 2018

Arcadis helpt mee met uitbreiding van Madaster

Arcadis gaat meehelpen met het uitbreiden van Madaster, het onafhankelijke publieke platform voor materialenpaspoorten voor de bouwsector. Beide partijen hebben hiertoe deze week een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Arcadis wil samen met Madaster via de nu gesloten samenwerkingsovereenkomst een einde maken aan afval binnen de gebouwensector. Madaster bevordert het hergebruik van bestaand materialen en investeren in slimme ontwerpen om hergebruik van materialen te ondersteunen en afval te elimineren.  Het onafhankelijke publieke platform documenteert hiervoor materialenpaspoorten binnen een online bibliotheek. Een materialenpaspoort bevat informatie over de kwaliteit en de herkomst van de materialen en hun huidige locatie. Dit maakt hergebruik bij verbouwingen of terugwinnen van materialen eenvoudiger. “Dankzij samenwerking met een wereldwijd opererend ingenieursbureau als Arcadis wordt het gebruik van materialenpaspoorten zowel nationaal als internationaal gestimuleerd. Arcadis biedt gebruikers van het platform waardevolle informatie op het gebied van digitale innovatie en kostenbeheer. Dit kan het maken van bepaalde strategische afwegingen aanzienlijk vergemakkelijken”, zegt directeur Martijn Oostenrijk van Madaster Services in een reactie.

Verduurzaming

Voor het ontwerp- en consultancybedrijf is de samenwerking een stap naar meer verduurzaming. “Duurzaamheid is belangrijk binnen Arcadis omdat wij de wereld ook voor volgende generaties leefbaar willen houden’’, aldus Niels van Geenhuizen, verantwoordelijk voor duurzaamheid binnen Arcadis. “We zoeken voor onze klanten naar de meest duurzame oplossingen. Het hergebruik en nadenken over toekomstig materiaalgebruik maakt daar deel van uit. Daarom zijn we enthousiast over onze samenwerking met Madaster. Het is een vervolgstap in het streven om de sector verder te verduurzamen.”

Bron: Arcadis

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.