Redactie Dinsdag 12 juni 2018

Siemens PLM introduceert Solid Edge 2019

Siemens brengt met haar versie Solid Edge 2019 enkele nieuwe features op het gebied van elektrisch design en PCB-ontwerp. Ook bevat Solid Edge nieuwe beheeropties, geïntegreerde simulatie-analyses en tools op het gebied van substractive en additive manufacturing. Gebruikers van Solid Edge kunnen nu volgens Siemens nu veiliger samenwerken in de cloud.

Solid Edge is software met tools voor het productontwikkelproces van mechanisch en elektrisch design tot simulatie, productie, technische documentatie en datamanagement. Met de nieuwste release is volgens Siemens eenvoudiger voor kleinere en grotere organisaties om te innoveren door gebruik te maken van de end-to-end digital twin.

Solid Edge Wiring Design bevat ontwerp- en simulatietools waarmee gebruikers in korte tijd bedradingsdiagrammen kunnen samenstellen en elektrische systemen kunnen verifiëren. Solid Edge Harness Design heeft tools voor het ontwerpen van bekabeling en foamboards, inclusief automatische onderdelenselectie, ontwerpvalidatie en de mogelijkheid om productierapporten te genereren. Solid Edge PCB Design versnelt schematic capture en PCB layout en is volledig geïntegreerd met mechanisch design wat kosten bespaart.

Modulair

Solid Edge 2019 heeft modulaire functionaliteiten op het gebied van plant design, met Solid Edge P&ID Design en Solid Edge Piping Design. Design-functionaliteiten zoals geautomatiseerd 3D piping design met uitgebreide libraries van 3D-onderdelen en volledig geautomatiseerde isometric drawing output voor plant design, wat gebruikers helpt om ontwerpfouten te voorkomen.

Bron: Siemens PLM

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.