Redactie Dinsdag 12 juni 2018

BIMPraat 28 juni over BIM en innovatie aan hand van cases

Op donderdag 28 juni spreken BIM-manager Joeri Koehoef en BIM-regisseur Niels Groot van Bouwbedrijf M.J. de Nijs & Zonen tijdens de BIMPraat over innoveren met BIM. Centraal staat goede informatie-uitwisseling en beide experts hebben hierover een heldere visie. Ze geven aansprekende praktijkvoorbeelden en staan uiteraard open voor vragen.

Bouwbedrijf De Nijs & Zonen werkt al jaren succesvol met BIM en Koehoef en Groot leggen tijdens deze BIMPraat uit waarom de kwaliteit en structuur van modellen zo belangrijk is. Het bedrijf is sowieso innovatief blijkt uit het experiment met 3D-camera’s in bouwkranen om het BIM-model om de uitvoering van een bouwproject beter te stroomlijnen en in de gaten te houden.

Programma

In deze BIMPraat passeren diverse concrete cases de revue waaronder StartbaanSteltloper en Wiborg. Verder staat op het programma:

  • Wat doet werkvoorbereiding met modellen?
  • Wat doen leveranciers met modellen?
  • Modelleren van tijdelijk situaties en materiaalveiligheid
  • Planning en logistiek ook vanuit BIM
  • Kraanplanning geautomatiseerd vanuit BIM
  • Voortgangscontrole door luchtfoto’s gekoppeld aan BIM
  • Waarom co-makers belangrijk zijn in het bouwproces

Sprekers

Joeri Koehof (foto) is BIM-manager van Bouwbedrijf De Nijs & Zonen en verantwoordelijk voor implementatie van BIM bij alle afdelingen en het ontwikkelen van toepassingen met BIM. Koehof werkte aan de ontwerpkant en zette eind 2017 de stap naar de uitvoerende kant van de gebouwde omgeving. Niels Groot is BIM-regisseur bij De Nijs & Zonen en levert een bijdrage aan de inzet van BIM in het bedrijf door in zijn werkzaamheden bedrijfsbreed toe te zien op de kwaliteit van de modellen op het gebied van zowel de geometrische als datastructuur.

AanmeldenHet Nationaal BIM Platform


Afbeelding: een van de projecten van Bouwbedrijf De Nijs & Zonen is de Steltloper in Amsterdam


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.