Redactie Maandag 9 juli 2018

STABU, KOMO, BRIS en BNB ontsluiten certificaten

STABU, KOMO, BRIS en de Bond van Nederlandse Bestekdeskundigen BNB hebben recent een Letter of intent (LOI) getekend voor de digitale publicatie van alle KOMO-certificaten in zowel Bouwbesluitonline.nl als in de STABU-besteksystematiek.

STABU, KOMO, BRIS en BNB hebben in hun vorige week ondertekende LOI vastgelegd dat binnenkort alle  KOMO BRL-en alle KOMO-certificaten rechtstreeks en gratis raadpleegbaar via zowel de website Bouwbesluitonline.nl als de STABU besteksystematiek. Bij iedere BRL worden direct ook alle betreffende KOMO-certificaathouders vermeld. De KOMO BRL-en, certificaten en certificaathouders worden opgenomen in een intelligent digitaal platform dat alle BRL-en en Kwaliteitsverklaringen (certificaten) via de genoemde online portals ontsluit en doorzoekbaar, ook op trefwoorden, maakt, aldus de betrokken partijen. Bovendien moet de samenwerking de kwaliteit in de bouw en infra op alle terreinen nog verder bevorderen.

Meerwaarde

De partijen stellen veder dat deze nu gezette stap een belangrijke en uiterst positieve ontwikkeling voor alle KOMO-certificaathouders is. Zo komen zij nog prominenter in de markt komen te staan. KOMO blijft dan ook voortdurend meerwaarde creëren voor haar certificaathouders. ‘Een goede digitale ontsluiting is van grote toegevoegde waarde voor alle bestekvoorbereiders, fabrikanten en opdrachtgevers. Wij willen KOMO BRL-en en certificaten geïntegreerd positioneren met diensten zoals STABU en Bouwbesluitonline.nl, waarbij BRL-en en KOMO-certificaathouders meer zichtbaarheid krijgen, ze direct ontsloten worden voor voorschrijvers en toezichthouders en verrijkt worden door ze te koppelen aan de bouwregelgeving en bestekformats’, zo stellen de samenwerkende organisaties in hun LOI.

Foto: v.l.n.r. Teus Schimmel, voorzitter BNB; Marc Verhage, directeur STABU; Ton Jans, directeur KOMO; Bastiaan Benz, directeur BRIS; Oscar van Doorn, directeur SKH​.

 

Bron: Stabu, KOMO, BRIS, BNB 

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.