Redactie Maandag 9 juli 2018

Producenten betonwanden komen met ILS voor BIM

Vier Nederlandse producenten van prefab betonwanden, RuwBouw Groep, VBI, Betonson Prefab en Geelen Beton, hebben samen een Informatie Leverings Specificatie (ILS) voor samenwerkingen binnen BIM opgesteld.

RuwBouw Groep, VBI, Betonson Prefab en Geelen Beton, allen leveranciers van prefab betonwanden voor grondgebonden woningen, hebben de handen ineengeslagen en zelf een ILS voor constructieve betonwanden opgesteld. De reden voor dit initiatief is dat voor veel producenten binnen de bouw voor hun samenwerking binnen BIM incomplete IFC-modellen een behoorlijke sta-in-de-weg zijn die een efficiënte bouwpraktijk in de weg staan.

ILS constructieve betonwanden

De nu door de bouwbedrijven ontwikkelde ILS is een specifieke aanvulling De ILS voor constructieve betonwanden is een specifieke aanvulling op de BIM Basis ILS die in 2016 is opgesteld door veertien partijen uit de bouw en Building Smart. Deze ILS bevat de gegevensbehoefte van de producenten en is vastgelegd op een poster. Met dit initiatief geven de producenten op een uniforme manier de gegevensbehoefte aan bij ontwerpende partijen om de bouwwerkzaamheden efficiënt en zonder verstoring uit te kunnen voeren. De poster die nu ontwikkeld is, kan worden gebruikt als handleiding voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden.

Download poster

De nu ontwikkelde ILS is beschreven op een poster die als handleiding kan worden gebruikt voor het opzetten van modellen met daarin prefab betonwanden. De poster kan hier worden gedownload.

Bron: RuwBouw Groep

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.