Redactie Dinsdag 10 juli 2018

Definitief afscheid Marc Verhage van STABU

Mark Verhage heeft vorige week definitief afscheid genomen als directeur van STABU. Hij gaat aan de slag bij The BIM Engineers. Jan Al heeft het stokje als gedelegeerd bestuurslid op ad interim basis overgenomen. Hij heeft bij de afscheidsreceptie zijn ideeën over de toekomst toegelicht.

Tijdens een drukbezochte afscheidsbijeenkomst werd de vertrekkend directeur geprezen om zijn inzet voor de organisatie in de afgelopen vijf jaar. “Vijf jaar geleden bleek, zowel voor mij als voorzitter als voor Marc, de werkelijkheid rondom STABU totaal anders te zijn dan verwacht”, aldus voorzitter Hans Elsinga van STABU. "We startten beiden tegelijk bij STABU in de zomer van 2013. Al direct na het aantreden van Verhage moest worden begonnen met een reorganisatie vanwege de financiële situatie. Bovendien bleek het gelanceerde Bouwbreed helemaal niet te bestaan, waardoor er in korte termijn ingrijpende keuzes moesten worden gemaakt, die achteraf niet goed bleken te vallen. Ook bleek de organisatie te klein om én aan een nieuwe toekomst met Bouwbreed te werken én aan het blijven onderhouden van STABU2. Het is aan Marc te danken dat STABU financieel toch overeind is gebleven. Hij heeft gevochten als een leeuw voor STABU.”

Marc gaat vanaf augustus aan de slag bij The BIM Engineers, een jonge onderneming in Kampen en India die zich richt op het managen, coördineren en uitvoeren van BIM-projecten.

Jan Al nieuwe directeur

De taken van Marc Verhage worden ad interim waargenomen door de gedelegeerde uit het bestuur Jan Al. In zijn introductie kondigde de interim-directeur aan dat het voor hem belangrijk is STABU2 nog minimaal vijf jaar lang overeind te houden en ervoor te zorgen dat het nog overal in de sector wordt gebruikt. Andere voor hem belangrijke taken zijn het opnieuw inrichten van de beheerorganisatie en het verder ontwikkelen van de systematiek voor de toekomst. Ook was Jan Al duidelijk over wat STABU niet gaan doen: ‘Denken dat we onmisbaar zijn’. Na de zomer zal de nieuwe directeur zijn plannen in bij het bestuur indienen waarna vanuit de stakeholders financiële steun zal volgen.

Bron: STABU

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.