Redactie Donderdag 12 juli 2018

iBuildGREEN biedt BIM-toepassing kopers

iBUILDGREEN, een in BIM-toepassingen gespecialiseerde softwareleverancier, heeft de tool Woningcalculator op de markt gebracht. Hiermee kunne woningkopers met BIM hun eigen te bouwen woning samenstellen.

Volgens iBUILDGREEN kunnen woningkopers met de tool zelf het heft in handen nemen en eenvoudiger hun woning samenstellen. Zij zijn daardoor niet meer afhankelijk van andere partijen als wooncoaches of makelaars die dit voor hen ontwikkelen. Door de tool Woningcalculator te gebruiken kunnen kopers nu alle opties bekijken, aanklikken en direct zien welke impact een keuze maakt op de woning. Tevens krijgen zij visuele presentatie van de gekozen mogelijkheden, waardoor zij meer inzicht krijgen in de esthetiek van woningen en de eventuele duurzaamheidsoplossingen. De tool is ook geschikt voor professionele eindgebruikers, zoals ontwikkelaars, aannemers en architecten. “We ontwierpen onze configurator voor ontwikkelaars, bouwers en architecten om onder andere faalkosten te verminderen”, zegt oprichter en managing director Jan van den Brink van iBuildGREEN. “Dit doen we door processen te verkorten en elementen zichtbaar en aanpasbaar te maken.”

Koppeling Revit

Daarnaast heeft de softwareleverancier van het begin ervoor gekozen om de tool optimaal te laten samenwerken met Revit. “Dit zorgt ervoor dat we eenvoudig verbindingen kunnen maken met BIM-modellen van onder mee architecten. We laten deze doelgroep de komende tijd daarom kennismaken met onze initiatieven.” De door kopers zelf geconfigureerde woningen worden in de ontwerpsoftware van Autodesk gemodelleerd.  “Je volgt een protocol om te leren hoe het model moet worden opgebouwd. Dat model wordt vervolgens voorzien van diverse opties om uit te kiezen en dit bestand wordt door iBuildGreen omgezet. De werkvoorbereiding kan hierdoor sneller worden opgestart. Daarnaast zijn fouten in de overdracht naar deze afdeling uitgesloten”, aldus Van den Brink.

Meerwaarde BIM-traject en duurzaamheid

Misschien nog wel het belangrijkste voordeel is de meerwaarde voor het BIM-traject. “Als woningaanbieder kun je meer opties geven, zonder daarvoor extra kosten te hoeven doorberekenen. De service die je aan de je klant kunt verlenen krijgt dus een stevige impuls.” Het rendement op projecten neemt toe, wat in deze tijd van een scherp tekort aan professionals geen overbodige luxe is. “Door de drukte kies je je projecten zorgvuldig uit. Maximaal rendement is dan belangrijk, naast de waarde die het voor je klanten biedt.” Tot slot is de tool ook geschikt voor een focus op duurzaamheid. “Eindgebruikers zijn nog niet zover dat ze per definitie een duurzaam alternatief vragen. We zien nog altijd dat opdrachtgevers het bouwbesluit als leidend aanhouden.” Om het niveau omhoog te brengen biedt de tool alternatieven aan voor materialen. “Je laat hiermee aan de kopers zien welke mogelijkheden er zijn om onder andere gasloos te worden. Samen met toeleveranciers zorgen we ervoor dat kopers voldoende alternatieven hebben om uit te kiezen. Hierin geven we aan welke onderdelen duurzaam zijn, zodat de koper een waardevast huis krijgt”, zo besluit de oprichter en managing director van iBuildGREEN zijn toelichting.

Bron: iBuildGREEN

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.