Redactie Donderdag 2 augustus 2018

Autodesk garandeert geswitchte licentieprijs

Autodesk heeft in een bericht aan resellers aangegeven dat er voor geswitchte licenties tot mei 2021 geen prijsstijgingen komen. Dit bericht CAD & Company in een blog over wat dit nu precies betekent.

De Nederlandse reseller geeft aan dat de Amerikaanse leverancier van BIM-software in een bericht aan haar resellers meer informatie heeft gegeven over het prijsbeleid rondom geswitchte licenties van de software. Zeker voor AutoCAD verandert op dit gebied veel. De softwareleverancier geeft nu aan dat het voor de eerste Move to Subscription (M2S) een vaste prijsbelofte heeft gedaan van drie jaar voor geswitchte licenties tot mei 2021. In juni is een prijsbelofte bekend gemaakt tot 2028 voor eindgebruikers die de switch gemaakt hebben en elk jaar blijven verlengen.

De speciale M2S-prijs zal bij een verlenging in 2021, 2023, 2025 en 2027 met niet meer dan 5 procent toenemen. In 2022, 2024, 2026 en 2028 zullen er geen prijsstijgingen zijn bij de verlenging.

Uitzonderingen

Autodesk stelt wel dat de werkelijke prijs bij verlenging straks kan anders zijn als gevolg van valutaschommelingen. De prijsafspraken zijn alleen geldig voor M2S. De prijsafspraak is afhankelijk van de beschikbaarheid van het product. Eveneens wordt aangegeven waarvoor de prijsafspraken niet gelden:

  • Door klanten gekochte  nieuwe abonnementen
  • Geswitchte abonnementen, zoals de switch van een productabonnement naar een ander productabonnement of Collection
  • Aanvullende abonnementen op producten.

Meer weten?

Het interessante bericht van CAD & Company staat hier

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.