Redactie Dinsdag 7 augustus 2018

Graphisoft post ‘verborgen’ verbeteringen Archicad 22

Graphisoft toont in een blogpost een aantal verbeteringen in haar Archicad-software versie 22 zien die tot nu toe nog onder de radar zijn gebleven.

Graphisoft geeft in de blogpost, de eerste van een serie die in het najaar moet verschijnen, aan dat er binnen haar Archicad 22-update nog steeds veel eigenschappen zijn die nog te weinig of geen aandacht hebben gekregen. Daarom geeft Graphisoft vanaf nu meer aandacht aan deze onbekende of onderbelichte eigenschappen.

Onderwerpen

In de eerste blogpost gaat de softwareontwikkelaar en BIM-specialist onder meer in op de volgende eigenschappen van Archicad, versie 22:

  • Atribute Manager: Meer functionaliteit zorgt ervoor dat Atribute Manager binnen Archicad 22 meer is dan alleen een tool om attributen heen en weer te slepen.
  • Profile Manager: Met de verbeterde Profile Manager-functionaliteit kan met een enkel profiel meer worden gedaan dan vroeger alleen met meerdere profielen kon worden gerealiseerd.
  • 3D Object Preview: Binnen Archicad  22 kunnen nu ook binnen de preview-mogelijkheid contouren van een object in 3D worden weergegeven.
  • Label-associaties: Labels kunnen aan nieuwe elementen worden gekoppeld met de opdrachtklik.
  • Weergeven van zonlicht en fly-through time stamp: Wanneer de intervalinstelling en van/naar tijden worden gewijzigd, komt er onmiddellijke feedback over de totale lengte van een filmbestand gemaakt in het dialoogvenster.
  • Kolomafmeting in de bovenaanzicht: Voorheen werd het formaat van de kolombreedte of -diepte gewijzigd op basis van het middelpunt, niet van het ankerpunt. Het ankerpunt is nu de referentie waarvan de grootte wordt gewijzigd, vergelijkbaar met referentielijnen aan de muur en aanpassingen van de muurbreedte.
  • Aangepaste grafische labels: Net als bij aangepaste deur- en vensterbladen of aangepaste objecten, kunnen we nu onder meer snel tekst / autotekst, lijnen en vullingen opslaan als een aangepast label dat met de standaardinstellingen werkt.
  • Gekoppelde tabbladen: Met deze werkomgevingfunctie kunnen eindgebruikers van Archicad 22 onder meer tabbladen selecteren en hun instellingen voor gezichtspunten koppelen voor een legacy-stijlnavigatie.

Meer lezen

De eerste blog over de onbekende eigenschappen van de software vind je hier. Wordt dus vervolgd als het aan Graphisoft ligt.

Bron: Graphisoft Blogs

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.