Redactie Donderdag 9 augustus 2018

buildingSMART verwelkomt nieuwe leden

buildingSMART, de standaardiseringsorganisatie voor open BIM, heeft de afgelopen tijd weer een aantal organisaties mogen verwelkomen die aan de ontwikkeling, het gebruik en de vespreiding van deze standaarden willen bijdragen.

buildingSmart heeft de afgelopen tijd een aantal internationale bedrijven en organisaties mogen verwelkomen als nieuwe leden. Volgens de BIM-standaardiseringsorganisatie vertegenwoordigen de recente wereldwijde leden een breed spectrum binnen de bouw- en infrastructuurwereld en hoopt dan ook dat hun komst gaat bijdragen aan het gebruik en de verbetering van open en interoperabele standaarden, vooral door het vereenvoudigen van BI-software, digitale workflows en open structuren voor samenwerking.

Toegetreden organisaties

De leden die recent tot buildingSMART zijn toegetreden, zijn:

  • Graphisoft, de bekende leverancier van BIM- en ontwerpsoftware,zoals onder meer de Archicad-software
  • BIM Infra.dk. Deze deelnemer vertegenwoordigt de grootste twee bouwbedrijven uit Denemarken, Banedanmark and Road Directorate.
  • The Washington Metropolitan Area Transit Authority (WMATA), een transportorganisatie uit de Verenigde Staten.
  • OYO Corporation, een geotechnisch ingenieurs consultancybureau
  • DBA Group, een bedrijf dat zich richt op het ontwikkelen van software voor procesautomatisering, asset- en lifecycle management en consultancydiensten.
  • Pro Material Solutions, een leverancier van digitale databases van architectonische producten en materialen voor architecten, ontwerpers, aannemers, facility managers en andere beroepsgroepen binnen de commerciële bouwsector
  • Rete Ferroviaria Italiana (RFI), het infrastructuurbedrijf van de Italiaanse spoorwegen.  Dit bedrijf werkt al met buildingSmart samen in een IFC Rail-project.

Bron: buildingSmart

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.