Redactie Maandag 3 september 2018

SharpCAM lanceert 3D Pro software voor CNC-frezers

SharpCAM heeft een nieuwe release aangekondigd met meer tools om onderdelen 3D te verspanen op 3-assige freesmachines, meldt CNC Instructie Buro dat SharpCAM in Nederland vertegenwoordigt. Zowel SharpCAM als het CNC vierden dit jaar hun 10-jarige bestaan.

Nieuw in SharpCAM is een tijdbesparende vlakfreescyclus en de updates om onderdelen nog sneller te laden en simuleren. Zo kunnen CNC-frezers nog prettiger programmeren. De succesfactor blijft daarbij volgens CNC de userinterface van het programma en het gemak waarmee CNC-frezers er vertrouwd mee raken.

SharpCam 3D biedt bovendien het volledige pakket 3-assige frees-strategieën aan van Moduleworks. Deze mogelijkheden zijn competitief met elk ander CAD/CAM-programma. De 3-assige opgaven zijn op die manier gemakkelijk uitvoerbaar met de automatische voor- en nafrees algoritmen. Ook kunnen gebruikers kiezen voor de geavanceerde mogelijkheden parallel, trochoïdaal of wervelfrezen, restmateriaal ruimen, contouren projecteren, kopiëren en fijne nabewerking van vlakken.

De software beschikt over de recentste importfilters, zodat de elektronische 3D-productdata van klanten moeiteloos kan worden overgenomen (DXF/DWG, IGES, STEP, STL). Bijzonder zijn volgens het bedrijf ook de 10 gratis postprocessoren met broncode en configurator om deze zelf te beheren. De aanschaf is eenmalig zonder kosten voor  cloud, update of support of abonnementsverplichtingen.

Bron: CNC Instructie Buro

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.