Redactie Dinsdag 4 september 2018

Construsoft meldt release Tekla Structures 2018i

De release van Tekla Structures 2018i staat gepland voor 12 september, meldt Construsoft. In de nieuwe versie zitten diverse nieuwe en verbeterde functionaliteiten voor het modelleren, maken van tekeningen, samenwerken met derden en ook het inrichten van de software. Veelgevraagde features die voorheen niet mogelijk waren in de tekeningenlijst zijn nu doorgevoerd in de nieuwe Documentmanager.

Met de nieuwe Documentmanager kunnen gebruikers nu tekeningen en alle andere aan modellen gerelateerde bestanden en documenten beheren waaronder lijsten en NC-, IFC- en pdf-bestanden. Kolommen kunnen naar wens worden gepositioneerd en tekeningen en documenten kunt u in categorieën worden ingedeeld. Ook kunnen documenten direct vanuit de Documentmanager worden geopend. Deze functionaliteit was die in de ‘oude’ tekeningenlijst volgens Construsoft niet mogelijk.

Kijkhoek

Andere nieuwe mogelijkheden in 2018i die het werken met Tekla Structures vergemakkelijken, zijn het samenvoegen van onderdeel- en boutlabels en de nieuwe 'kijkhoek'-functionaliteit. Veel onderdelen, zoals kolommen, liggers, platen, wanden, betonblokken en betonstroken, beschikken nu over de optie ‘kijkhoek’ in de mini werkbalk en kan de kijkhoek van een onderdeel worden ingesteld. Het onderdeel wordt volgens direct in de geselecteerde kijkhoek weergegeven en er wordt automatisch op het onderdeel ingezoomd. Daarnaast zijn werkbalken in de nieuwe versie ook op meerdere aspecten aan te passen waaronder de grootte van de werkbalken, het in- en uitschakelen van werkbalken en de zichtbaarheid van knoppen in werkbalken.

Bron: Construsoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.