Redactie Dinsdag 11 september 2018

Nederlandse editie Archicad 22 nu via KUBUS (video)

De Nederlandstalige versie van Archicad 22 is per vandaag beschikbaar voor Nederlandse en Vlaamse gebruikers is. De software is ondermeer beschikbaar via KUBUS. “Alles is 100 procent BIM”, schrijft het Eindhovense bedrijf op haar site.

De internationale versie van Archicad 22 is deze zomer gelanceerd en is beschikbaar via KUBUS. Nu is er dus ook een editie in Nederlands met uiteraard ook diverse nieuwe en verbeterde features.

Vliesgevel

Nieuw is het vliesgevel gereedschap waarmee het ontwerpen van gevels via de modulaire patroon-generator nu volgens KUBUS een ‘echt grafische ervaring’ is geworden. “Het meest krachtige is dat deze het gehele ontwerpproces beslaat, van ontwerp en detaillering tot de juiste documentatie met ondersteuning van Nederlandse en Belgische standaarden”, aldus KUBUS.

Parametrische profielen

De verbeterde profieleditor maakt het mogelijk om intelligente profielen te creëren voor kolommen, balken en wanden en bovendien de vorm en afmetingen van de bijbehorende profielen te beheren via BIM-parameters. Gebruikers kunnen parametrische profielen zelf creëren en beheren. De combinatie van standaardprofielen, zelfgemaakte profielen en aanpassing door meerdere parameters geeft gebruikers meer ontwerpmogelijkheden en verhoogt de productiviteit.

Uitbreiding trapgereedschap

Het trapgereedschap is in Archicad 22 uitgebreid met de mogelijkheid om een vrije hoogte op te geven. Door middel van de Collision Detection is het mogelijk om deze vrije hoogte te valideren.

Berekeningen met formules

Met expressies kunnen berekende waarden toegevoegd worden aan de elementen in modellen. De combinatie van element-eigenschappen met rekenkundige formules geeft meer mogelijkheden zoals ventilatie- berekeningen en aantal kilo’s staal per ligger of begroting.

Meer detailweergave in IFC-modellen

Dan zijn er nog verbeterde importmogelijkheden van eigenschappen uit IFC-bestand waardoor die beschikbaar zijn in Archicad-properties. De verbeterde exportmogelijkheden naar IFC geven gedetailleerde informatie van bijvoorbeeld wandschillen.

CineRender

Archicad 22 bevat tot slot de nieuwste (R19) CineRender-engine van Maxon, die stereoscopische of 360° weergaven biedt, zie video hieronder.

Bron: KUBUS


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.