Redactie Woensdag 19 september 2018

BIMPraat van 4 oktober over IFC vs. Revit in BIM

Veel betrokkenen in BIM-projecten vinden samenwerking tussen Revit en IFC lastig. Daarom laten Maarten Lubbers (Pieters Bouwtechniek) en Ronald de Graan (KUBUS) op donderdag 4 oktober tijdens de BIMPraat zien hoe partners dit wél optimaal kunnen doen. De bouw van het AFAS Experience Center komt ook aan bod.

In deze BIMPraat komen 'goede' voorbeelden aan bod maar ook cases waarin het ‘fout’ is gegaan. De sprekers belichten daarbij uiteraard ook de gevonden oplossingen. Een succesvol project waar Pieters Bouwtechniek ook bij betrokken is, is het spectaculaire AFAS Experience Center in Leusden (zie video hieronder).

Programma op hoofdlijnen

Andere onderwerpen die aan de orde komen, zijn ondermeer:

  • Samenwerken met andere disciplines in verschillende software
  • Afspraken over output tussen de disciplines
  • Wat doe je als de export verschilt in output?
  • Hoe leg je zaken vast en communiceer je (BIMCollab)
  • Native delen versus delen met andere software via IFC
  • In- en output controleren met bijvoorbeeld Solibri

IFC en andere software

Maarten Lubbers (foto rechtsboven) van Pieters Bouwtechniek is deskundig op het gebied van samenwerking tussen IFC en Revit. Hij komt vaak tegen dat Pieters als constructeur in Revit en bijvoorbeeld een architect met andere software zoals Archicad werkt. Daarom gebruikt hij IFC als export om samen te werken in Open BIM. “Een BIM-project start altijd met een gesprek voordat er wordt begonnen met modelleren”, vertelt hij tijdens de voorbereiding voor deze BIMPraat. “Dan maken we afspraken om een goede samenwerking te bewerkstelligen en daarbij is IFC doorgaans de basis. IFC is wat Pieters levert als eindproduct, Revit voor eventuele samenwerking.”

BIMCollab

De andere spreker is Ronald de Graan (foto onder) die als directeur BIM-solutions en product management van KUBUS aan de basis staat van onder meer BIMCollab. Ook hij staat open voor discussie. Sowieso zijn de BIMPraat sessies altijd zeer interactief dus er is alle ruimte voor het stellen van vragen.

BIMPraat

Deze BIMPraat sessie vindt plaats op 4 oktober van 15.00-17.30 uur in Alphen aan den Rijn en kost € 50,00 per deelnemer. Aanmelden kan tot woensdagmiddag 3 oktober om 17.00 uur via de website van Het Nationaal BIM Platform of via een mail aan ons team.

 


Het AFAS Experience Center is een project waar Pieters Bouwtechniek ook aan werkt. Het centrum wordt inmiddels gebouwd en de planning voor de opening is eind 2020. (start vanaf 0'37")


Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.