Redactie Maandag 1 oktober 2018

Haagse overheidsgebouwen in 2040 klimaatneutraal

De belangrijkste overheidsgebouwen in het centrum van Den Haag moeten uiterlijk 2040 klimaatneutraal zijn, meldt het Rijksvastgoedbedrijf. De Green Citydeal EnergieRijk Den Haag met dit doel is verleden week ondertekend door staatssecretaris Knops van Binnenlandse Zaken, gedeputeerde Baljeu van de provincie Zuid-Holland en wethouder Van Tongeren van de gemeente Den Haag.

De wens tot samenwerking binnen EnergieRijk Den Haag is bijzonder want niet eerder werkten drie bestuurslagen op deze schaal samen met publieke en private partners aan de stedelijke energietransitie. Het project betreft 1 miljoen vierkante meter bruto vloeroppervlak en een beoogde besparing van ruim 65.000 GJ per jaar. Dit project is volgens het bericht nodig om de doelstellingen van het Klimaatakkoord van Parijs te realiseren.

Publiek-private samenwerking

In deze publiek-private samenwerking doen behalve de genoemde ondertekenaars van de Green Citydeal ook andere organisaties mee zoals de SER, de politie, de Raad voor de Rechtspraak, diverse Hoge Colleges van Staat en de private partijen BAM Bouw en Vastgoed, de Facilicom Groep en Safire. Niet alleen zijn deze gebouwen van de betrokken organisaties worden uiterlijk in 2040 klimaatneutraal, maar er wordt ook een aanpak ontwikkeld die in andere stedelijke gebieden toepasbaar is.

Bron: Rijksvastgoedbedrijf

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.