Redactie Maandag 8 oktober 2018

Solibri Archicad 22 Link beschikbaar

Graphisoft meldt dat Solibri de nieuwste versie van de Archicad Link-extensie heeft uitgebracht. Beide merken zijn onderdeel van Nemetschek en werken nauw samen aan interoperabiliteit. Met de Archicad Link-extensie zijn snelle BIM-updates en het gebruik van Solibri Model Checker (SMC) mogelijk in realtime ontwerpen.

Met deze integratie hebben gebruikers van Archicad eenvoudig toegang tot de kwaliteitscontrole van Solibri wat leidt tot een hogere kwaliteit van ontwerpen, aldus Graphisoft. Dankzij de koppeling werken de twee oplossingen op een geïntegreerde manier samen. Dus is het niet meer nodig om bestanden op te slaan en heen en weer te sturen tussen programma's.

BIM-modellen exporteren

Eenmaal gedownload, wordt een SMC-pictogram toegevoegd aan de hoofdmenubalk in Archicad. Met een paar klikken kunnen gebruikers een BIM-model exporteren naar SMC. Van daaruit kunnen ze modelelementen highlighten en ze repliceren in beide oplossingen. Als SMC ontwerpfouten vindt, kunnen dezelfde elementen eenvoudig in Archicad worden geselecteerd om correcties aan te brengen.

Met SMC kunnen gebruikers ook componenten vinden en de eigenschappen bekijken van elk element dat in Archicad is geselecteerd. Deze eigenschappen omvatten locaties, hoeveelheden, profielen, relaties en eigenschapsets. Gebruikers kunnen ook selecteren welke componenten ze per laag of per verdieping willen exporteren.

Bron: Graphisoft

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.