Redactie Maandag 15 oktober 2018

BIMPraat 8 november over juridische aspecten van BIM

De BIMPraat van 8 november behandelt de juridische en technische raakvlakken in BIM-projecten. In deze kennissessie van Het Nationaal BIM Platform gaan mr. Jacob Henriquez van Ploum Advocaten en Bruno Bartelds van Het BIM Instituut in op de verantwoordelijkheden van projectleiders versus BIM-regisseurs.

Daarnaast zullen ze ook spreken over de plichten van opdrachtgevers en aansprakelijkheden van aannemers. Aan de basis van de discussie staan twee reeds uitgevoerde BIM-projecten.

Case 1

Aanbesteden van een geïntegreerde aannemingsovereenkomst (UAV-GC 2005) met BIM: wie is waarvoor verantwoordelijk? In dit onderdeel van de BIMPraat gaan Bruno Bartelds en jurist Jacob Henriquez (foto) in op de rechtspositie van de opdrachtgever en van de opdrachtnemer in een case van een aanbesteding met verstrekking van een BIM-model door de opdrachtgever.

Case 2

Projectleider versus BIM-regisseur bij de aannemer en de relatie met de onderaannemers en leveranciers (traditioneel contract / geïntegreerd contract): vanuit een anoniem projectvoorbeeld worden de verantwoordelijkheden voor beide functies geanalyseerd. Zijn ze wel verschillend? Of zijn ze samen de invulling van de taken van de projectleider? Hoe voorkom je een situatie met twee kapiteins op één schip? Wie is bevoegd om uitspraken te doen namens de aannemer?

Over BIMPraat

De BIMPraat sessies van Het Nationaal BIM Platform behandelen maandelijks een actueel en praktisch onderwerp in relatie tot BIM. Experts spreken over het thema en beantwoorden vragen. De bijeenkomsten zijn interactief en sluiten af met een borrel. Beide sprekers hebben al eerder succesvolle BIMPraat sessies geleid. Jacob Henriquez over aansprakelijkheden in relatie tot BIM. en Bruno Bartelds over de rol van BIM in contractstukken.

Aanmelden

Deze BIMPraat sessie is op 8 november 2018 van 15.00-17.30 uur in Frame Offices, Flemingweg 8, Alphen aan den RijnAanmelden kan uiteraard via de website van Het Nationaal BIM Platform of via een mail aan ons team.

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.