Redactie Vrijdag 26 oktober 2018

Digitalisering bouwbedrijven volgens VCB in Vlaanderen al ‘ver doorgedrongen’

De digitalisering is inmiddels ‘zeer diepgaand’ doorgedrongen bij de grotere bedrijven in de Vlaamse bouwsector. Met name bij de bouwbedrijven van meer 20 werknemers, stelt Vlaamse Confederatie Bouw (VCB) op de website bouwenwonen.net naar aanleiding van de beurs Digital Construction in Brussel.

De Vlaamse bouw bestaat hoofdzakelijk uit kleine en middelgrote bedrijven. Maar liefst 73 procent van de Vlaamse bouwbedrijven (10.327 in aantal) tellen maximaal 5 medewerkers en 21 procent (3.028 in aantal) tussen 6 en 10 werknemers. Nog geen 6 procent of 623 Vlaamse bouwbedrijven tellen meer dan 10 werknemers en amper 1,5 procent (217 bedrijven) meer dan 50 werknemers.

Dat 5 procent van de bouwbedrijven nu al met digitalisering bezig zijn, wijst er volgens de Vlaamse Confederatie Bouw op dat bijna al de grotere bouwbedrijven en een zeer groot aandeel van de MKB-bedrijven aan de digitaliseringsgolf in de bouw deelnemen. Dit impliceert volgens de VCB enerzijds dat jongeren met digitale vaardigheden steeds meer aan hun trekken zullen komen in de bouwsector. Dit betekent tegelijk dat het bouwonderwijs meer moet digitaliseren. Niet alleen in het universitair en hoger onderwijs maar ook in het secundair onderwijs. Ongeveer dezelfde boodschap als in Nederland dus.

Bron: bouwenwonen.net

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.