Redactie Dinsdag 30 oktober 2018

Bentley werkt samen met Atos aan Digital Twins

Bentley Systems en Atos hebben een partnerschap aangekondigd. De samenwerking is volgens beide bedrijven nodig eigenaars en beheerders van industriële en infrastructuur assets te helpen bij het maken en beheren van zogenaamde Digital Twins.

De samenwerking moet eindgebruikers, volgens Bentley, de mogelijkheid geven hun assets direct en volledig te volgen en monitoren met 3D-modellen. Atos is gespecialiseerd in clouddiensten, infrastructuur- en  datamanagement en business- en platformoplossingen en werkt aan de ontwikkeling van Digital Twins. Daarbij is het ook mogelijk analyses te maken van assets om hun beschikbaarheid, productiviteit en levensduur te maximaliseren. Verder kunnen de ‘tweelingen’ ook  op afstand worden bediend en kunnen ze volgens Bentley een bijdrage leveren aan de opleiding en training van medewerkers.

Digitale ambities

CEO Greg Bentley van Bentley Systems gelooft dat de samenwerking met Atos helpt om eigenaren en exploitanten van gebouw kan helpen met hun digitale ambities. “We willen ze zo een vliegende start geven en hen in staat stellen visualisaties mogelijk te maken en te benutten. Dankzij de expertise van Atos op het gebied van digitale gegevensintegratie en hun wereldwijde bereik zijn ze de ideale partner voor onze diensten op het gebied van Digital Twins.”

Bron: Bentley Systems

Reacties

Login om reacties te kunnen lezen en een reactie te kunnen plaatsen.